Streetcats

Streetcats is een talentontwikkelingsproject voor meiden tussen 11 en 17 jaar. Bij Streetcats leren ze om sterk en positief in het leven te staan en hun doelen te kiezen voor een onafhankelijke toekomst. Ze doen mee met creatieve, wijkgerichte, autobiografische en multidisciplinaire workshops. Ze leren onder meer in alle situaties het beste uit zichzelf te halen. Ook denken ze samen na over hun zelfgekozen toekomst.

Eigen keuzes
De meiden en hun eigen keuzes staan altijd centraal. “Elk meisje dat meedoet maakt ons programma uniek omdat er veel eigen ruimte is om je skills aan te leren op een creatieve manier.” Wie het project afrondt, kan als Topcat vrijwillig nieuwe Streetcats ondersteunen. Vind jij het belangrijk dat jonge meiden zich persoonlijk ontwikkelen én hun talenten leren ontdekken op een creatieve manier? 

We richten ons op meiden die willen ontwikkelen en groeien. Achtergrond doet er niet toe, iedereen die gemotiveerd is om aan zichzelf te werken, is welkom.

Meedoen?

Wil je je opgeven voor het Streetcats project?  Neem dan contact met ons op.

Ouderbijdrage Bij Streetcats vragen we een ouderbijdrage van €400 om deel te nemen aan onze activiteiten. We begrijpen dat dit voor sommige ouders/verzorgers een uitdaging kan zijn. Goed  nieuws! Via een intermediair van het sport- en cultuurfonds is het mogelijk om deze bijdrage vergoed te krijgen. 

Als u vragen heeft over deze regeling of hulp nodig heeft bij het aanvragen, neem dan gerust contact op met de intermediair van u woonplaats. 

https://jeugdfondssportencultuur.nl/voor-wie/voor-ouders/

 Bij Streetcats streven we ernaar om alle kinderen gelijke kansen te bieden. Financiële zorgen mogen geen belemmering vormen voor de deelname aan onze activiteiten. We moedigen ouders en verzorgers aan om gebruik te maken van de beschikbare ondersteuning.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat elk kind de kans krijgt om te genieten van de waardevolle ervaringen die Streetcats te bieden heeft.

Over Streetcats  door Bart de Wit                                                                                             “Dankzij gepassioneerde en professionele begeleiding zie je de meiden van Streetcats gedurende het jaar groeien. Tientallen meiden ontplooien zich zo elk jaar;  meiden die zelfbewuster, trotser worden, een netwerk opbouwen en kansen zien om zich verder door te ontwikkelen. Daarbij extra waardering dat er ook voortdurend onderzoek wordt gedaan naar de effecten van de interventies. Streetcats heeft een benadering gevonden die goed aansluit bij de doelgroep en bewezen resultaten oplevert. Erg knap en wat mij betreft een voorbeeld voor andere instanties die ook met jongeren aan de slag willen gaan”’

Bartje de Wit

Directeur Sociale studies Avans Hogeschool

Juli 2022

Over Streetcats

Bij Streetcats, de kracht van meiden’ leer je het beste uit jezelf te halen. En je eigen weg te kiezen. 

We zijn een talentontwikkelingsproject voor meiden. 

Door creatieve workshops leer je te groeien en sluit je nieuwe vriendschappen.
Je leert op een creatieve manier je talenten ontdekken en jezelf te ontwikkelen.
De focus ligt op jezelf, je persoonlijke groei en je eigen kracht. Hierdoor kom je zelfverzekerder en sterker in het leven te staan. En maak je een betere start in de maatschappij van nu. En ga je sterker je toekomst in!

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk maar eens bij het programma wat we allemaal gaan doen! 

Je bent even lekker voor jezelf bezig, voor je eigen toekomst en dat allemaal in een ontzettend gezellige, veilige en ondersteunende omgeving. 

Wij werken met professionele, trainers, coaches en Topcats die jarenlange ervaring hebben op het gebied van creativiteit en het empoweren van jongeren.

Doe je mee

Wil je liever eerst meer informatie of een online presentatie ? Neem dan contact met ons op.

Ontdek meer over Streetcats

Het Streetcats project
Het Streetcats Programma
Programma
Streetcats Online
Pierson
Streetcats Rise & Shine
Reacties
Reacties
FAQ
Meest gestelde vragen
black en white
Aanmelden

In de media

foto burgermeester
Ambassadeur Ton Rombouts
Hocky Team Engelen
In de media
kroonappel
Kroonappel