Stichting De Zebra

Streetcats, de kracht van meiden is een project van Stichting De Zebra. 

De Zebra is een ideële stichting gericht op het opzetten en uitvoeren van creatieve workshops en producties voor aandachtsgroepen in de samenleving, waarbij mogelijkheden en talenten van de deelnemers centraal staan. 

Een Zebra is een intelligent en stressbestendig dier tussen zijn soortgenoten. Beleving, mogelijkheden, talenten, eigenwaarde, competenties, zelfvertrouwen, respect en aandacht zijn de belangrijkste doelen om zelfstandig en veilig het zebrapad over te steken. Stichting De Zebra werkt mee aan het realiseren van deze doelen.

Maurice Markslag
Voorzitter

Samenwerking

Streetcats werkt samen met diverse regionale organisaties, zoals scholen, buurt- en wijkcentra, jongerenwerk en bedrijven. Wij vinden het belangrijk om de samenwerking met andere partijen op te zoeken. We doen dat op zo’n manier dat we elkaar zoveel mogelijk versterken.

Wil je ook een bijdrage leveren aan, of samenwerken met  Streetcats, zodat veel meiden mee kunnen doen aan ons Empowering programma? Neem dan contact met ons op. 

TEAM WORK MAKES THE DREAM WORK 

Samenwerkende partijen

Gemeentelijk: 

Sjors Creatief, Huis073, Wijkcentra, Farent, Mantelzorg, Buurtteams, Kindwerkers, Huisartsenkring, Gemeente ‘s-Hertogenbosch afdeling Jeugd en Onderwijs, Ypse,  Huisartsenkring en Brabant Wonen.

Zo is het programma voor het project Streetcats, de kracht van meiden in ‘s-Hertogenbosch 16 jaar geleden tot stand gekomen op basis van gesprekken met meiden uit de wijk Empel en met wijkmanagers, Power-Up jongerenwerkers en andere jeugdwerkers in Den Bosch.

Scholen: 

Rodenborch College, Jeroen Bosch College, Pierson College, Brede Bossche school, Bossche Vakschool, Kindcentrum Caleidoscoop, Antonius Abt en Kindcentrum Matrix, Brede Bossche scholen,  Kwartiermaker, Boschveld

Avans Hogeschool, Universiteit Utrecht en Hogeschool Arnhem Nijmegen. 

Bedrijven / organisaties

Beursvloer 073, Dekkers en Gerven Drukkerij, Mini Opslag Empel, 99Projects, Martin Blonk, Ronny Lam ICT, Hof en Hoorneman Bankiers, LEF Recruitment, Canzs Marketing, Plus Mulder Engelen, VPRO, Nehem Kennismanagement, Artisjok Events en het 1,5M-Loket.  Amnesty International.  

Vrijwilligers: 

Streetcats heeft vrijwilligers op diverse professionele vlakken die we om raad en daad mogen vragen.