Topcats

Wat is een Topcat?

Als het Streetcatsproject is afgelopen kun je je opgeven om Topcat te worden. De Topcats zijn enthousiaste voormalige Streetcats  en assisteren  vrijwillig bij nieuwe Streetcats groepen of helpen achter de schermen mee met activiteiten. Ze willen graag hun eigen ervaringen overdragen aan de nieuwe meiden.

 

De Topcats zijn betrokken bij elkaar, onderhouden onderling contact en blijven elkaar stimuleren in hun doelen voor de toekomst. Belangrijke onderwerpen worden door Topcats samen besproken en aangekaart en ze proberen  van elkaars ervaringen te leren. 

Op het moment zijn er ongeveer 60 Topcats, het is een community van meiden die elkaar en Streetcats ondersteunen. We werken met vrijwilligers zodat zij er zelf ook veel baat bij

hebben.

 

Zie hier het linkje met Topcat Mila in het filmpje ! https://youtu.be/6mQ4VMa7p5s

We hebben een prijs gekregen voor omdat we: ‘vrijwilligers op een buitengewone manier weten te mobiliseren en enthousiast houden’. Girls for Girls!

 

Heb je meegedaan aan het Streetcatsproject en wil je je alsnog bij de Topcats aansluiten? Je bent van harte welkom! Meld je dan aan.

Wat doen de Topcats?

De topcats komen terecht in een warme sfeer waar je samen met leeftijdsgenoten je ambities mag uitproberen. Fouten mag maken en je wordt omringd en gesteund door professional. Het is eigenlijk te vergelijken met een soort snuffelstage maar dan zo lang als jij wilt. Dat kan voor 1 dag maar sommige Topcats zijn hier al 15 jaar.  

Topcats mogen diverse functies uitproberen binnen de stichting, en worden hierbij begeleid door onze Professionals. Van event management, communicatie, styling, haar/kapsels, visagie,  floor managing, grafisch ontwerpen, administratie, logistiek, events, regie assistent, catering etc. Dit vind plaats tijdens de workshops, de werving, de eindpresentatie, op kantoor of bij het jongerenbestuur

Jongerenbestuur

 

 Het jongerenbestuur bestaat uit Topcats die graag mee willen praten en beslissen  over belangrijke onderwerpen binnen de stichting. Het jongerenbestuur komt eens in het half jaar bij elkaar om te spreken over de nieuwe ontwikkelingen van Streetcats. Het jongerenbestuur adviseert en helpt de koers van het project mee uit te zetten. Het jongerenbestuur bestaat uit 10 Topcats.  

Reacties Topcats

Mila

Streetcats is een groep met meiden waar ik een klik mee kon vormen, waar een sfeer van vertrouwen is, soort bubbel, waar je dingen kwijt kan, een veilige plek om nieuwe skills te leren. 

Topcat Functie: Floormanager 

Studie : WO Dierenwelzijn in Wageningen

Mila Bucx

 

Jade

Ik denk dat Streetcats het eerste korreltje was in een zandloper die ging lopen gezien van zelfontwikkeling.  Ik kan goed overzicht houden op de set, en weet zo precies wat nodig is.

Topcat Functie: Regieassistent 

Studie: Rechten in Amsterdam 

Jade Lokofa 

anna 1

Anna

Ik kon mijn spontaniteit en sociale vaardigheden niet uiten. Veel vriendinnen gemaakt. Het heeft mij veel zekerder gemaakt, geleerd te mogen zeggen wat ik vind en mezelf leren te uiten. 

Topcat Functie: Catering, Zangeres

Studie: Grafich ontwerp Koning Willem 1 College  

Anna Driesen

Image (2)

Dirok

Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen bij Streetcats, en mijn goede eigenschappen ontdekt en leren inzetten. Ook heb ik een band opgebouwd met het team. Ik voel me hier thuis

Topcat Functie: Vlogs maken, catering, presentaties geven 

Studie :  Jeroen Bosch College  

Dirok Beshar

sam

Sam

Fijne contacten heeft het me opgeleverd, mensen leren kennen. Je hebt een soort connectie met elkaar als je allebei STREETCATS hebt gedaan.

Topcat Functie: Kapper en  Styling 

Studie : Fashion Koning Willem 1 College Den Bosch 

Sam Marijne

fleur 1

Fleur

Ik vind het belangrijk om een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge meiden, zodat ze het beste uit hun zelf kunnen halen. Met zelf -vertrouwen kun je alles worden wat je wilt. 

Topcat Functie: Visagie  voorzitter jongerenbestuur en bestuur. 

Studie :  Europa studies in Amsterdam. 

Fleur Vonk 

158552954_2911158125834427_1924667203587411337_n

Farrah

Voor mij was het erg het inzichtelijk maken van dromen voor de toekomst en daar over durven dromen ook. Ook me kwetsbaar opstellen en dat als je kracht gebruiken.                                    

Topcat Functie:  Marketing 

Studie : Middelbare school         

Farah Khalkhali

158742507_227074119105762_7643618248692434206_n

Fay

Meiden ondersteunen die nu nodig hebben wat ik toen nodig had. Streetcats is er nog steeds voor me en dat is heel fijn.

 

Topcat Functie: Interviewer Skills 

Studie : Middelbare school 

Fay Hoevenberg

Met de Topcats naar het Museum

Dank aan Frans Schalk van Hof en Hoorneman Bankiers voor de vergaderruimte en voor de kaartjes van het Brabants Museum. Voor sommige Topcats een openbaring, omdat ze nog nooit een museum hadden gezien!  

Vergaderen met het jongerenbestuur bij Hof en Hoorneman

"Teamwork makes the dreamswork" & "Girls for Girls"